Tjekliste til din hjemmeside

For at overskueliggøre hvad du bør gøre på din hjemmeside, har vi samlet en tjekliste, som du kan tage udgangspunkt i. Vi anbefaler dog altid, at du rådfører dig med eksperter indenfor GDPR.

 1. Få styr på sikkerheden
  Få tilkoblet et SSL certifikat på din hjemmeside. Det krypterer dataen imellem den besøgende og din hjemmeside, så den ikke falder i de forkerte hænder. Dette er især vigtigt på webshops, men lige så snart du indsamler data i en formular, bør du have det. Det sender også et godt signal udadtil. Læs mere om SSL-certifikat her.

 2. Vær kritisk omkring hvilken data du opsamler
  Bed kun om oplysninger du har brug for og har lovhjemmel til at bede om. Husk at persondata er noget du låner, som du skal kunne "give" tilbage igen.

 3. Fortæl hvordan du bruger den indsamlede data
  Sørg for at dine kunder og besøgende på hjemmesiden nemt kan finde ud af, hvad du bruger den indsamlede data til, og hvor længe du opbevarer den.

 4. Hav styr på dine samarbejdspartnere
  I dag er det meget sjældent at dataopbevaringen sker rent fysisk hos dig. Du har måske en e-mail-service, et CRM-system eller lignende. Sørg derfor at de samarbejdspartnere du benytter lever op til dine krav om databehandling. Lav en databehandleraftale med os her og se vores liste med underleverandører her.